FAQ&Support

Graag helpen we u met uw vragen over A3 digitaal! Om u direct al te kunnen helpen hebben we hieronder de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden en oplossingen voor u op een rijtje gezet.

Veel gestelde vragen

Wanneer u de melding krijgt dat de "wachtwoord reset" niet meer gebruikt kan worden dan klikt u of direct op de button "vraag wachtwoordreset aan" of (als die knop niet aanwezig is) klikt u op het menu "log in" en daarna op de link "Wachtwoord nieuw/vergeten veranderen?" en vraagt daar zelf een nieuw wachtwoord aan. Deze procedure werkt alleen voor een al bestaande gebruikersnaan met bijbehorend emailadres.

Open een item en gebruik bij de eigenschap 'volgorde' de pijltjes (driehoekjes) om het item naar boven of beneden te verplekken.

De meest waarschijnlijke oorzaak is dat de focus (zie menu rechtsboven het jaarplan) aan staat (en dat is zichtbaar als het focusmenu onderstreept is). De focusinstellingen worden per gebruiker per jaarplan bewaard (en blijven dus actief totdat de focus voor dat jaarplan uit wordt gezet).

Tijdens het aanmaken van een nieuw jaarplan staat de verloopdatum standaard op 31-12 van dat jaar. Als administrator is dat eenvoudig zelf aan te passen in het beheermenu bij de eigenschappen van het betreffende jaarplan door de “verloopdatum” leeg te maken of van een meer passende datum te voorzien. Bijvoorbeeld 31 januari van het opvolgende jaar. NB Bij het later kopieren van dit jaarplan naar een nieuwer jaar blijft de gekozen verloopdatum behouden maar dan aangepast t.o.v. het nieuwe jaar.

Nee, dat kan niet. We hebben er in de software voor gekozen om een actie maar aan 1 prestatieindicator te kunnen koppelen.  Als een actie wel aan meerdere pi's gekoppeld zou kunnen worden dan zou dat vanuit de methodiek gezien minder uitnodigen om doelgerichte acties te bedenken. Als een actie toch bijdraagt aan meerdere pi's, dan is het praktisch om te koppelen aan de pi waar de actie het meest aan bijdraagt.

Ja, dat is mogelijk door een linkje op te nemen naar het document of plaatje. Dat kan als het document of plaatje via een https-linkje benaderbaar is. Bijvoorbeeld als het in dropbox, microsoft sharepoint of onedrive staat. In de missie, visie en statusvelden van A3 digitaal kun je zo’n linkje opnemen (welk linkje je moet gebruiken dat vertelt dropbox of ms sharepoint). Het linkje is in A3 digitaal te openen via rechtermuisklik en dan open…

In de software zijn relaties zichtbaar te maken door in het weergavemenu de optie "relaties tonen bij aanwijzen" aan te vinken en dan de muis boven een actie, pi of SBF houden. De relaties lichten dan op in het jaarplan. En in een te printen jaarplanrapport is de relatie zichtbaar te krijgen door uw eigen A3 administrator te vragen om in het beheermenu bij instellingen het uitgebreide kruimelpad aan te zetten. Daarna nog zelf in het eigen weergavemenu de optie "Daardoor krijgen alle de acties een extra verwijzing naar de gekoppelde pi en SBF.

Als een item in een bovenliggend jaarplan naar uw jaarplan is doorgezet dan ziet u in uw jaarplan daarvan de verwijzing die zelf niet verwijderd kan worden. U onderscheidt de eigen van doorgezette items doordat de eigen items een rood kruisje tonen als u de muis er boven houdt (waarmee het eigen item wel verwijderd kan worden). Het verschil wordt ook zichtbaar wanneer u het item opent. Onder de eigen titel staat vanuit welk jaarplan het item doorgezet is (NB en let op!!! eventueeel ook wat de oorspronkelijke titel was). Het is aan de jaarplaneigenaar van het bovenliggende plan om het item óf niet meer door te zetten óf het origineel zelf te verwijderen..

Waarschijnlijk is uw prestatie-indicator niet (tot een getal) meetbaar en dan is het eigenlijk geen pi. Probeer eens de titel van de prestatie-indicator zo te veranderen dat het wel meetbaar is. Bijvoorbeeld "alle medewerkers hebben een persoonlijk ontwikkelijksplan" is niet echt (tot een getal leidend) meetbaar (en is meer van het type ja/nee- of waar/niet waar). Een eenvoudige oplossing is om de pi te hernoemen in "Aantal medewerkers met een POP" en dan kan de norm gezet worden op de gewenste hoeveelheid. Bij een pi kan de voortgang ingegeven worden door af-en-toe de actuele waarde in te voeren. Een andere oplossingsrichting is om er een echte actie van te maken (maar dan in een van de organisatiegebieden). Voorbeeld van een actie: "Voor iedere collega een POP (laten) maken" en dan eventueel voor iedereen een onderliggende activiteit toevoegen genaamd "POP maken voor  X", "POP maken voor Y", ...   Bij de actie kan de voortgang zichtbaar gemaakt worden door successievelijk de activiteiten af te vinken.

Het korte antwoord is "ja". Het wat langere antwoord is dat de alternatieve banner alleen zichtbaar wordt als het loginscherm om precies 3 minuten over een heel uur gestart (of met <F5> ververst) wordt. Dit was oorspronkelijk bedoeld als easter egg, maar eigenlijk is het best wel nuttige informatie. Getoond worden namelijk de 5 kenmerken die aan succesvol veranderende organisaties worden toegeschreven. Ze zijn duidelijk over de richting die ze op willen gaan. Ze zijn consistent in doorvertaling van doelen naar de verschillende managementniveaus. Er is samenhang tussen de doelen van de verschillende managementniveaus. Er is structurele aandacht voor lerend vermogen. En er is een duidelijk zichtbaar commitment van alle managementlagen naar de organisatie toe.

 

Ja, de internetversie van A3 digitaal is uitbreidbaar met SSO. De aansluiting op uw eigen inlogsysteem kan via ADFS (Azure), OpenID Connect of Proxy.

Support op A3 digitaal verloopt het snelste via e-mail, maar u kunt natuurlijk ook het contactformulier op deze pagina gebruiken.

Onze dienstverlening hoeven we niet vast te leggen in een aparte SLA, die leveren we gewoon! In de regel proberen we de vragen binnen een uur te beantwoorden, maar meestal lukt dat sneller.

Gedurende de contractperiode kunt u de jaarplannen zelf naar excel exporteren.

Wanneer u administrator bent in uw a3 digitaal omgeving dan kunt u in het beheermenu de jaarplannen voor het nieuwe jaar klaar zetten. U doet dat door de muis boven het meest recente hoofdjaarplan te houden en in het menu rechts daarvan  "kopieer jaarplan(nen)" te kiezen. Daarna kunt u via "kies kopieeropties" kiezen of u alleen de structuur wil kopieren om in het nieuwe jaar met lege jaarplannen te beginnen of dat u individuele onderdelen meegekopieerd wil hebben tot eventueel de bijgehouden actievoortgang aan toe.

Onderhoud

  • Wanneer er noodzakelijk onderhoud gepland is waarbij de dienstverlening mogelijk hinder kan ondervinden dan wordt dat hier aangekondigd.

Onderhoudshistorie

Zaterdag 26-11-2022 09:00-10:00: Vervanging hardware.